[O1] czujnik spadku napięcia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal1980red
    Classic
    • 2010
    • 33

mottom,

jeżeli myślisz, żeby to wykorzystać podczas jazdy to zapomnij...
    1.9tdi 110km Elegance
  • dylan80
    Rider
    • 2009
    • 625

ni stąd ni zowąd zaczął mi sie ostatnio włączać alarm w samochodzie... normalnie dre mi sei w nocy pod blokiem, albo w pracy na parkingu.
    przed chwilą znowu sie włączył i poleciałem go w końcu rozszyfrować i okazało sie , że w instrukcji alarmu jest możliwość podejrzenia co wywołało wyzwolenie alarmu.
    doszedłem do tego że migająca 4 razy dioda oznacza wyzwolenie przez czujnik spadku napięcia...
    no to mówie, olał, bo auto pali normalnie, rozrusznik nie stęka w ogóle, tylko świece dłużej grzeją niż zwykle, ale to wina pogody, dyć mrozi od paru dni i to fest.
    mówie, zagram z tobą tak, :diabelski_usmiech zamkne z kluczyka a nie z pilota, to sie alarm nie bedzie uzbrajał... tylko , że to cholerstwo całe tak pomarzło wszystko że bida była w którykolwiek zamek klucza wcisnąć :evil: , no ale podziałałem jakimś tam WD czy czymś podobnym i klucz wlazł... ale obrócić to sie dało tylko od strony pasażera, od strony kierowcy ani drgnie a ze 40 minut przed chwilą z tym walczyłem na kilkustopniwym mrozie.... :evil:

da sei to jakoś wyłączyć czy obejść w alarmie ten czujnik spadku napięcia? w instrukcji nic nie pisze....
    myślałem , że akumulator słaby i przez to, ale pali jeszcze normalnie....

ktoś ma podobne problemy?

musze teraz auto kluczykiem zamykać i to od strony pasażera, bo mój zamek ani drgnie....
    przez to alarm nie uzbrojony, a nie widzi mi sie taki kompromis...

Komentarz

• agrala
      Rider
      • 2011
      • 397

To jest ołożony alarm?
      Sprawdz może jakie jest napięcie na złączu przy alarmie, zobaczczy wtyk nie jest zaśniedziały.
      W większości alarmów gdy zamkniesz auto i w ciągu kilku sekund wciśniesz guzik zamykania jeszcze raz to alarm wyłączy dodatkowe czujniki i będzie reagował tylko na otwarcie drzwi.
      Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
      Emulator czujnika poziomu oleju G266
      Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

Pracuję...